Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gran Diada de Sant Fèlix amb el 3d10fm, Td8, 4d9 descarregats

Els Verds han igualat la millor actuació de la seva història amb el 3d10fm, Td8sf, 3d9fa i P8fm, tots descarregats.

La diada castellera de Sant Fèlix ha començat molt puntual, a un quart d’una ja s’estava iniciant el primer castell. I com es preveia amb les previsions de les quatre colles, també ha començat molt forta. Els Minyons han portat a primera ronda el 3 de 10 amb folre i manilles. Un castellàs que ha pujat amb la sensació que si més no es podia carregar, però mica en mica s’ha torçat i ha acabat cedint amb els dos col·locats.

La colla Vella ha sortit de gamma extra per “assegurar” amb una construcció que cada vegada dominen més. El 4 de 9 amb l’agulla que ha pujat molt bé i que han descarregat a la perfecció. La primera sorpresa de la jornada l’ha donat la Joves de Valls, que ha decidit plantar la Torre de vuit neta i ha demostrat que és un castell que tenen molt treballat. Ha pujat molt bé i l’han carregat de manera clara, però com sol passar en aquest castell s’ha torçat a la descarregada i finalment ha cedit. La plaça de la Vila ha aplaudit de valent el castell de la Joves.

Arribava el moment dels Castellers de Vilafranca, amb la pressió de la Diada. Com ja havien anunciat el castell de sortida era el 3 de 10 amb folre i manilles. Castell al que hi tenien la confiança dipositada, sobretot desprès d’haver-lo descarregat la setmana passada a l’Arboç. I efectivament els Verds han plantat un magnífic 3 de 10 que han carregat i descarregat sense que en cap moment s’hagués de patir.

Una primera ronda que s’ha completat en 37 minuts i que ha acabat abans de la una del migdia.

També ha anat ràpida la segona ronda que ha començat amb la Torre de 9 amb folre i manilles dels Minyons de Terrassa. Un castell que han dominat amb ofici i que han descarregat.

Per la seva banda la Vella de Valls ha augmentat la pressió sobre les vilafranquins i ha portat a plaça un imponent 4 de 9 sense folre. Un castell que en algun moment semblava una fotografia. Segur, quiet, ben plantat i descarregat. També aquí la plaça més castellera ha esclatat en aplaudiments.

Al seu torn la Joves ha plantat un 3 de 9 amb folre desprès d’haver-ne desmuntat un cop el peu.

Els Castellers de Vilafranca també han volgut continuar l’alt nivell de la diada i a la segona ronda han plantat la Torre de 8 sense folre. Una construcció que només els Verds han aconseguit descarregar al llarg de la història, fins avui en sis ocasions. Els vilafranquins han aconseguit domar la bèstia indomable, amb una lluita intensíssima, i la plaça ho ha celebrat d’allò més.

La segona ronda acabava quan passaven cinc minuts de dos quarts de dues del migdia, amb un ritme trepidant i un nivell espectacular.

La tercera ronda ha començat amb el 3 de 9 amb folre dels Minyons de Terrassa que d’aquesta manera sumaven el segon castell a l’espera d’un altre gamma extra.

La colla Vella ha anat pel 3 de 10 en tercera ronda. Han fet un primer intent, en el que sorprenentment s’ha ensorrat el folre i un segon intent ja muntat en el que han fet tirar avall amb quints col·locats.

La colla Joves ha tornat als gamma extra amb la Torre de 9 amb folre i manilles. Ha fet un primer intent desmuntat, ha tardat una estona en tornar a muntar el peu i en aquesta ocasió l’ha tirat amunt. Ha estat una torre molt lluitada fins al final, aconseguint descarregar-la.

I a la tercera ronda dels Verds han posat tota l’artilleria amb el 4 de 10 amb folre i manilles. Han desmuntat un primer peu. I al segon intent l’han tirat a munt però el castell s’ha ensorrat per baix.

Minyons, Vella i Verds han hagut de fer ús de la quarta ronda.

Els de Terrassa han optat per completar les rondes de castells amb el 4 de 9 amb folre que han pogut descarregar amb solvència, però al segon intent.

Per la seva banda la Vella ha resolt la diada amb un altre gamma extra. L’imponent 5 de 9 amb folre. Un castell que ha pujat bé de mides i ben parat, descarregant-lo.

Amb la nova normativa de la diada la Joves ha pogut avançar l’intent del pilar de 8 a la quarta ronda. Una colla Joves venia a Vilafranca amb l’objectiu de descarregar per primera vegada a la seva història l’espadat. L’han carregat bé, i estaven a punt de descarregar-lo però en l’encaix entre el quint i la sisena s’ha trencat.

Ha arribat el torn de quarta ronda dels Castellers de Vilafranca que han decidit portar a plaça el 3 de 9 amb folre i l’agulla. Castell “marca de la casa”. Una estructura complexa que ha pujat amb problemes al pis de terços fins a carregar i l’han hagut de treballar de forma espectacular fins a la descarregada.

Ja a la tanda de pilars els Minyons han fet el de set amb folre.

La Vella de Valls ha muntant el pilar de 8 amb folre i manilles. Construcció que els de Valls han descarregat per primer cop aquesta temporada.

I els Verds també han optat pel pilar de 8. En descarregar-lo han assolit igualar la millor diada de la història. Al final la diada a acabat a dos quarts de cinc de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: