Dijous, 7 de desembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El projecte “Vilafranca Inclusió”, reconegut per la Unió Europea com a bona pràctica de ciutat

El programa europeu Urbact va escollir el passat mes de juny 97 bones pràctiques després d’una convocatòria on ciutats de tota Europa van presentar les seves experiències.

Després del procés de selecció entre 270 propostes, el projecte “Vilafranca Inclusió” va ser una d’aquestes 97.
Amb Vilafranca, set ciutats catalanes més han vist reconegut un projecte seu com a Bona Pràctica: Barcelona, L’Hospitalet de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Terrassa, Badalona i Viladecans.
URBACT és un Programa Europeu de Cooperació Territorial finançat per la Unió Europea, a través dels Fons Europeus de Desenvolupament Regional o FEDER. El seu objectiu és facilitar l’intercanvi de coneixement i bones pràctiques entre ciutats.
“Vilafranca Inclusió” aborda una doble problemàtica: d’una banda, el reaprofitament d’habitatges buits, i de l’altra, la dinamització laboral de persones en situació d’atur o en risc d’exclusió social a través de plans de formació ocupacional que impliquin les tasques de rehabilitació dels pisos.
Urbact defineix aquestes bones pràctiques com projectes que funcionen bé, obtenen els resultats desitjats, han estat provats i validats i, sobretot, es poden utilitzar com a model per a altres ciutats, com recorda el regidor d’habitatge de Vilafranca, Josep Maria Martí.
Per saber-ho tot sobre les Bones Pràctiques, es pot consultar el web: www.urbactgoodpractices.eu

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: