Divendres, 14 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ministeri d’Agricultura ha aprovat els 12 primers paratges qualificats del cava

La Ministra d’Agricultura, Pesca, Alimentació i Medi Ambient, Isabel García Tejerina, va ser ahir a Vilafranca per lliurar els ‘II Premis Excel·lència Cava’ que concedeix el Consell Regulador del Cava

García Tejerina va anunciar en el transcurs de la seva intervenció que el ministeri ha aprovat els 12 primers paratges qualificats del cava a través d’una ordre ministerial signada per ella mateixa dijous passat. Són Vinyes de Can Martí (Torelló), Turó d’en Mota i Serral del Vell (Recaredo), Vallcirera (Mirgin, de l’Alta Alella), La Capella (Juvé i Camps), Can Sala (Freixenet), La Pleta, El Tros Nou i La Fideuera (Codorniu), Can Prats (Vins del Cep), Port de Jui (Gramona) i Terroja (Castellroig).

El Cava de Paratge Qualificat és una nova categoria premium impulsada pel Consell Regulador que inclourà aquells caves elaborats amb raïm procedents d’un paratge determinat com a excepcional per les seves condicions climatològiques o geològiques.

Per a la ministra, aquesta figura suposa un pas més en la revaloració dels vins espanyols i, concretament, en el cas d’un vi “que ja és extraordinari”. García Tejerina defensa que la nova qualificació arriba en un bon moment.

La Consellera d’Agricultura de la Generalitat Meritxell Serret també va assistir a l’acte i va apuntar la necessitat de seguir apostant per la qualitat i la vinculació amb la terra en la cerca de l’excel·lència del cava.

Per la seva part, el president de Consell Regulador del Cava Pere Bonet va explicar que el Cava de Paratge Qualificat situa el cava “a la punta de la piràmide del vi mundial”.

L’Alcalde de Vilafranca Pere Regull va ser l’encarregat d’obrir l’acte, que també va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia Maria Rosell i de la Ministra de Sanitat Dolors Montserrat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: