Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els hotels de Vilafranca noten un augment en l’ocupació i un canvi de perfil en els clients

Les dades d’ocupació hotelera del que portem d’estiu són favorables segons els hotels consultats per la nostra redacció.

A l’Hotel Casa Torner i Güell, situat a la Rambla de Sant Francesc, l’ocupació durant aquest estiu ronda el 80 % i ha augmentat les reserves, respecte l’any passat, en un 20 ó 30 %. Aquest hotel emplaçat en un edifici modernista sol tenir entre setmana una clientela d’empreses, mentre que el cap de setmana han pujat les estances relacionades amb l’enoturisme.

El 60% de clients que arriben a aquest hotel són catalans i espanyols, la resta provenen d’EEUU, Canadà, França, Itàlia i Alemanya.

Un altre dels hotels vilafranquins amb el que hem pogut parlar és l’Hotel Domo, situat al carrer Francesc Macià. La seva directora, l’Olga Bertran, fa una bona valoració de l’ocupació d’aquest estiu 2017 però mostra una certa preocupació perquè, segons diu, cada cop més els clients que busquen allotjament a Vilafranca són clients de pas.

Bertran creu que malgrat els esforços per fomentar l’enoturisme i la ruta del vi, els turistes venen a passar el dia a cellers i dormen a altres poblacions. I afegeix que Vilafranca és únicament punt turístic en dues dates concretes: el Vijazz i la Festa Major.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: