Dijous, 30 de novembre de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Nit dels Xarel·los amplia el nombre de cellers i acull l’actuació dels Verds

El dissabte 17 de juny al vespre se celebrarà la novena edició de La Nit dels Xarel·los al Claustre de Sant Francesc de Vilafranca.

L’acte, organitzat pel restaurant El Gat Blau i patrocinat per la DO Penedès, permetrà tastar 24 vins de 13 cellers diferents, 3 més que en l’anterior edició, elaborats amb la varietat Xarel·lo. Durant la vetllada els assistents podran maridar els monovarietals amb propostes gastronòmiques a càrrec del restaurant El Gat Blau i la formatgeria Xerigots.

El principal objectiu de La Nit dels Xarel·los es fomentar la varietat Xarel·lo, una de les més característiques del Penedès, i sobretot acostar el vins al consumidor final.

L’ampli ventall d’interpretacions de la varietat Xarel·lo és per al director de la DO Penedès, Francesc Olivella, una mostra clara de la tasca que estan fent els cellers en el seu dia a dia. Per això la DO Penedès continua donant suport a la iniciativa.

A través de la col·laboració que comença entre la DO Penedès i els Castellers de Vilafranca, la colla farà una actuació castellera durant l’acte que es preveu que comenci a les vuit. El president dels Verds, Joan Badell, ha anunciat que tenen intencions de fer castells de 9 pisos i que els agradaria ser prou gent per a fer el 3 i el 4 de 9 amb folre al carrer Sant Pere, just davant l’església de Sant Francesc.

La Nit dels Xarel·los tindrà lloc de les 7 del vespre fins a la mitjanit, una hora més que en les darreres edicions, quan s’iniciava a les 8 del vespre. Una altra novetat és que se servirà most als més petits.

L’accés a l’acte es farà a través de la compra d’un tiquet de 12€. Aquest inclou dues degustacions de vi, dues de gastronomia i una copa de regal. El tiquet de repetició tindrà un cost de 5€ amb 3 degustacions de vi o gastronomia. Els tiquets podran adquirir-se de forma anticipada al restaurant El Gat Blau, a la formatgeria Xerigots o el mateix dia al Claustre Sant Francesc.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: