Dilluns, 24 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Consellera Meritxell Serret inaugura el VI Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme

El Congrés Internacional d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme posa de manifest la necessitat de diàleg per mantenir l’equilibri entre el desenvolupament de l’economia i el respecte pel paisatge.

La consellera d’Agricultura Meritxell Serret ha inaugurat aquest matí la sisena edició del Congrés d’Art, Paisatge Vitivinícola i Enoturisme a l’Auditori del Vinseum, acompanyada per l’alcalde de Vilafranca Pere Regull i el director del congrés Miquel Vidal. Vidal ha insistit en la importància de debatre el futur del territori i de generar diàleg entre els diferents agents que hi intervenen perquè la societat conegui les transformacions que es viuran i en pugui fer una reflexió.

Meritxell Serret, per la seva banda, ha posat en valor un fòrum com aquest, que permet la reflexió i la visió estratègica de futur tot veient el paisatge com un actiu a preservar però també com una oportunitat per generar riquesa. La consellera també ha explicat que la Generalitat està treballant en la llei d’espais agraris per ordenar-los i preservar-los millor.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, ha destacat el paper d’espai per a la reflexió que suposa el congrés i la importància del paisatge en la nostra identitat.

La conferència inaugural del congrés ha anat a càrrec de Paul Merton, fundador de l’Ethos Vins Group i economista assessor de l’American Association of Wine Economists de la Universitat de Nova York. Merton ha parlat dels intangibles del món del vi. Fonamentalment ha partit de tres conceptes: que el vi és una experiència, que el paisatge incideix directament en aquesta experiència i que el paisatge també incideix en el rendiment econòmic dels cellers. Merton ha destacat el potencial del cava en aquest sentit.

El congrés continua avui i demà, al Vinseum i a Torreramona, a Subirats, amb conferències i taules rodones sobre la identitat dels paisatges vitivinícoles, la gestió del paisatge com a recurs enoturístic, el planejament i la seva relació amb l’agricultura o la relació de l’art i la cultura amb el paisatge vitivinícola, entre altres.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: