Dissabte, 4 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Problemes de soroll i convivència, reclamacions a l’alcalde en la reunió amb veïns del Centre

Pere Regull, acompanyat de diversos regidors de l’equip de govern, va visitar aquest dilluns el barri del Centre, en una nova reunió de la ronda de visites que es fa als barris vilafranquins.

Una cinquantena de veïns es van aplegar al vespre per tal de fer arribar a l’Alcalde un seguit de suggeriments, queixes i comentaris que afecten el barri, centrades en els problemes de convivència per sorolls, l’incivisme i l’arranjament de carrers, entre d’altres temes.

La presidenta de l’Associació de Veïns del Centre, Ester Ribes, demanava també un protocol d’informació al veïnat pels actes que s’organitzen al barri.

També es demana espais de zona verda, per l’aparcament de veïns dins de la zona blava.

Per la seva banda, i abans d’iniciar la darrera reunió del cicle als diferents barris, l’Alcalde de Vilafranca, Pere Regull, apuntava que és molt important aquest contacte amb els veïns.

Regull va detallar la inversió que s’ha fet en aquest barri, “sent el barri més antic de la vila, és també el més deteriorat.

Va explicar també les obres més destacades, amb l’arranjament del c/Marquès d’Alfarràs, que començarà així que acabi el curs escolar; les obres de la nova Casa de la Festa Major, que s’iniciaran a la tardor; els habitatges per a gent gran de la Casa Feliu de la rambla, la primera fase d’execució al claustre dels Trinitaris; les obres d’ampliació al Vinseum; l’inici de la substitució de l’enllumenat de la vila; a més de les moltes incidències referents a arranjaments de voreres i carrers, “un total de 484 intervencions fetes en el barri”, va explicar Pere Regull.

La problemàtica per excel·lència en aquest barri “és la convivència entre el soroll i el descans dels veïns. La majoria d’entitats de la vila prioritzen el centre de la ciutat per fer les seves activitats, i “cal trobar l’equilibri en l’organització d’activitats i el descans dels veïns del Centre”. En aquest tema, es va insistir en la importància de planificar accions preventives que puguin fer disminuir les accions incíviques que embruten la ciutat i provoquen molèsties en el descans de les persones.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: