Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Premi El Lector de l’Odissea deixa de funcionar tal i com el coneixem

Després de 18 anys els organitzadors han decidit no donar-li continuïtat al premi El Lector de l’Odissea i començarà a treballar en el projecte el Premi dels Lectors.

El certamen penedesenc deixarà de funcionar, d’una banda perquè l’editorial RBA-La Magrana ha anunciat la seva voluntat de desvincular-se del premi i de l’altra, pel fet que no s’han obert possibilitats de continuar amb unes condicions adients per a donar una sortida engrescadora al llibre guanyador. Tot plegat ha fet que des de l’organització del Premi es fes un replantejament d’aquest certamen.
Un dels organitzadors, el Carmel Carrillo, mostrava la seva satisfacció pel fet que el Premi Lector de l’Odissea hagi contribuït durant tants anys a promocionar la lectura.

La idea ara és treballar per a crear un premi d’abast nacional a nivell de Catalunya, el que seria el premi del lector català. Es voldria donar difusió fora del territori de l’obra escollida pels lectors i traduir-la en diferents llengües. Tal com diu el Pep Garcia, llibreter de l’Odissea, la pretensió és que els valors del Premi El Lector de l’Odissea continuïn malgrat que el certamen s’acabi.

Ara per ara, estan treballant amb diverses institucions i varis agents del sector del llibre de Catalunya per tal que d’aquí a poc temps els lectors del país puguin disposar d’un premi propi, a l’alçada dels més prestigiosos premis literaris a obra publicada que hi ha avui dia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: