Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
La carrossa “Monjos Dragon Town” participa al 55è carrusel de la Costa Brava a Palafrugell

La carrossa “Monjos Dragon Town” participa al 55è carrusel de la Costa Brava a Palafrugell

El proper 4 de juny, la Carrossa “Monjos Dragon Town”, participarà en la modalitat de Carrosses no inèdites, en el 55è Carrusel de la Costa Brava que es celebrarà a Palafrugell.

Es tracta de l’Esplai Carnavalístic dels Monjos, que enguany ha volgut fer una picada d’ull a la cultura asiàtica, amb la construcció d’un Drac Xinès.
També anomenat Carnaval de Carnavals, i dins del marc de les festes de la primavera de Palafrugell, el Carrusel de la Costa Brava es una festa nascuda l’any 1963 arran de la prohibició de celebrar el carnaval durant l’època de la dictadura pel règim franquista en considerar-lo que atemptava contra la moral establerta i les bones costums, i que un cop recuperada la democràcia s’ha mantingut i ha esdevingut una de les fites anuals més festives a les comarques gironines.
Tot i tractar-se d’una rua de carnaval convencional, els grups s’estructuren en quatre modalitats: comparses inèdites i no inèdites i carrosses inèdites i no inèdites. Les inèdites surten única i exclusivament per aquesta rua, no havent participat en cap rua del carnaval convencional de l’hivern. Pel que fa a les no inèdites, aquests grups ja han participat en alguna rua de carnaval. En aquesta última modalitat s’emmarca el grup dels Monjos, junt amb grups d’altres localitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: