Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bilbeny fa una reflexió personal com a pintor i filòsof per introduir-se al món de la pintura

La Capella de Sant Pelegrí acollia la presentació del darrer assaigs de Norbert Bilbeny, en aquest cas una introducció a la pintura sota el títol de “Tocar el món/ Introducció informal a la pintura”.

Com ell mateixa explica no és l’obra d’un erudit o historiador de l’Art, sinó una reflexió personal.
La intenció és transmetre la sensibilitat per la pintura, i sobre tot per la pintura abstracta que és en la que Bilbeny s’ha endinsat com a pintor. Considera que la pintura és un llenguatge que recull l’explicitat però també l’abstracció. En el seu cas, és una aproximació filosòfica a la pintura tot apuntant la necessitat d’acostar-se a la realitat per explicar-la a través de l’art.
L’acte l’organitzava la secció literària de l’Agrícol, i va ser conduit per Joan Cuscó. En aquest assaig sobre la pintura, Bilbeny s’hi acosta des de posicions allunyades dels tòpics i del criticisme artístic establert, interrelaciona l’art pictòric amb la filosofia, la literatura o la música, ens apropa a l’ofici de pintar i ens revela de quina manera els grans creadors de la història han intentat tocar el món.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: