Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Altafaj: abans del reconeixement de la UE, Catalunya ha de fer el pas cap a la independència

Aquest dilluns l’ANC de Vilafranca ha organitzat una altra de les conferències del cicle que permet conèixer com és veu el procés català des de fora.

En aquest cas la conferència ha anat a càrrec d’Amadeu Altafaj, que és representant permanent de la Generalitat de Catalunya davant de la Unió Europea i el delegat del govern català a Brussel·les.

Abans d’iniciar l’acte ens explicava quines són les seves funcions, que van des de la representació en la reivindicació d’infraestructures, en aspectes econòmics, però també amb una funció política.

Entre les seves funcions li correspon representar defensar i promocionar els interessos generals de Catalunya i donar suport a les entitats i empreses catalanes davant les institucions i òrgans de la Unió Europea. També impulsar la política i les actuacions del Govern davant la Unió Europea, coordinar la representació en les institucions i òrgans de la Unió Europea, fixar la posició de la Generalitat davant de les iniciatives legislatives de la Unió.

Respecte de com es veu el procés des d’Europa, Altafaj recorda que hi ha visions molt diferents. Europa són 28 estats membres i 500 milions d’habitants. Hi ha estats joves que entenen la reivindicació catalana, però també hi ha estats amb perspectives més centralistes com ara França o Itàlia. Tots coincideixen, però, amb el to democràtic.

Una altre de les funcions d’Altafaj és la de mantenir contacte amb els mitjans de comunicació i actuar com a òrgan de relació amb les delegacions o òrgans similars d’estats i d’altres territoris amb seu a Brussel·les. En la conferència alertava que no es pot esperar un pronunciament europeu abans no s’hagi pres la decisió des de Catalunya, i per això apuntava que abans de reconèixer Catalunya com a estat caldrà fer el primer pas des d’aquí.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: