Dissabte, 11 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Mossèn Agustí Roig ha presidit la celebració del Diumenge de Rams a Vilafranca

Aquest diumenge al migdia la plaça de Jaume I es va tornar a omplir de centenars de persones que van dur les seves palmes i palmons o les branques de llorer o d’olivera per ser beneïdes.

El dia abans, el dissabte, la plaça Santa Maria acollia el tradicional mercat de palmes, en el que hi participen artesans que treballen les palmes, descolorint-les i trenant-les, per guarnir-les finalment amb llacets de colors. També hi ha versions més modernes amb palmes o palmons acolorits.

El José Rodríguez té una tradició familiar de diverses generacions, venent aquest producte i lamenta que any a any es van reduint les vendes.

Durant la setmana es van anar venent les palmes i aquest diumenge era el moment de lluir-les.

La benedicció de rams és un dels moments remarcats de la tradició catòlica. És el primer acte que tot seguit dona peu a les celebracions de Setmana Santa. Aquest diumenge la celebració va ser presidida per Agustí Roig, que va començar assenyalant unes instruccions als fidels que omplien la plaça i tot seguit va llegir un fragment de l’Evangeli en el que es recorda l’entrada de Jesús muntat sobre un ruc a Jerusalem.

Desprès de la lectura l’evangeli va ser el moment de la benedicció dels rams.

Amb la benedicció de rams han començat els actes litúrgics relacionats amb la Setmana Santa

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: