Dijous, 28 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Amb la benedicció de rams han començat els actes litúrgics relacionats amb la Setmana Santa

Aquest diumenge al migdia la plaça de Jaume I es va tornar a omplir de centenars de persones que van dur les seves palmes i palmons o les branques de llorer o d’olivera per ser beneïdes.

La benedicció de rams és un dels moments remarcats de la tradició catòlica. És el primer acte que tot seguit dona peu a les celebracions de Setmana Santa. La celebració va ser presidida per el rector de la parròquia de Santa Maria, mossèn Jaume Berdoy, que va començar assenyalant unes instruccions als fidels que omplien la plaça i tot seguit va llegir un fragment de l’Evangeli segons Sant Lluc en el que es constata l’atenció de Jesús als infants.
Desprès de l’evangeli va ser el moment de la benedicció dels rams.
En el cristianisme el dia de Rams recorda l’entrada de Jesucrist muntat sobre un ruc a Jerusalem amb els seus deixebles, durant la pasqua jueva. Segons l’Evangeli, Jesús va ser rebut amb alegria. La gent de Jerusalem va alçar palmes i branques de llorer i d’olivera per donar-li la benvinguda.
Les palmes i els palmons són fulles de palmera tendra treballades artesanalment, que els padrins regalen als fillols el dia de Rams.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: