Diumenge, 23 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Visita d’una delegació de docents de la Universitat de Costa Rica

Una delegació de docents de la Universitat de Costa Rica ha visitat Vilafranca per posar les bases de futurs intercanvis entre estudiants d’art.

Una delegació de professorat de la Secció d’Arts de la Seu d’Occident de la Universitat de Costa Rica ha visitat Vilafranca per conèixer l’Escola d’Art Arsenal i la regidoria de Cultura. Aquesta visita a la capital de l’Alt Penedès s’emmarca en l’estada d’una setmana a Catalunya per conèixer la possibilitat de fer intercanvis entre alumnes i alhora informar-se de la situació artística i socio-cultural catalana, per tenir referents i indicadors que els ajudin a abordar la reforma del seu currículum educatiu.

Un dels docents, Andrés Badilla, és coordinador d’un projecte d’acció social a la seva universitat i ha explicat que el vincle amb la comunitat vilafranquina de l’escola Arsenal és un dels motius que els encoratja a seguir treballant per a futurs intercanvis entre estudiants.

La visita de la delegació de Costa Rica a Catalunya ha estat promoguda per l’Associació de Projectes Artístics Socials per a l’Art Útil Paspartú, que treballa per donar una visió d’utilitat a l’art en matèries com la cohesió, la innovació o la millora social. La seva directora, Elena Jordán, explica que la visita ha estat molt enriquidora.

Per la seva part, el tinent d’alcalde de l’Àrea de Desenvolupament Econòmic i Projecció Exterior, Joan Manel Montfort, ha explicat que els docents estaven interessats en conèixer la relació entre l’ajuntament i l’escola d’art, que va ser municipalitzada fa uns anys.

Montfort ha fet d’amfitrió en la rebuda oficial de la delegació a l’Ajuntament de Vilafranca, que tenia lloc aquest dimecres al migdia.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: