Dilluns, 6 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tres corals infantils de Flandes actuen a l’Auditori de Vilafranca

En motiu de la celebració del 50 aniversari de la Federació Flamenca de cors infantils i del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya tres corals de Flandes han visitat aquesta setmana Catalunya.

L’acte central d’aquesta visita serà un concert aquest dissabte a Barcelona però abans aquests tres cors belgues han aprofitat l’ocasió per oferir un concert a Vilafranca. Així doncs, l’Auditori Municipal acollia aquest dijous un concert gratuït en el que es podia gaudir d’una oportunitat única per veure el treball de cors infantils-joves de Bèlgica. Un país amb moltes coses en comú amb el nostre però que en el camp coral van un pas endavant. Els cors són nombrosos i d’una altíssima qualitat. Concretament un dels tres és d’un institut sense selecció dels cantaires. Fins i tot es van atrevir a cantar una cançó en català, el Cant dels Ocells.

 

I a Vilafranca també estan molt contents d’acollir aquestes corals ja que és una bona oportunitat d’aprenentatge.

Malgrat que sempre hi ha molt per aprendre i que veure altres treballs sempre genera nous reptes, la directora de l’Espinguet Meritxell Montserrat explicava que ja fa uns anys que van començar a treballar de manera diferent, incorporant moviment als seus concerts. També recordava que quan va néixer l’Espinguet, no hi havia música a les escoles i parlar en català estava prohibit, la qual cosa no ajudava a innovar gaire.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: