Dimarts, 18 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Hospital acollirà 14 concerts de l’EMM Maria Dolors Calvet gràcies a un conveni amb Pinnae

El cicle, amb el titol ‘En clau de salut’, consisteix en 14 concerts a càrrec de diferents formacions de l’Escola Municipal de Música, que gràcies a un conveni amb la Fundació Pinnae.

Dimarts a la tarda se signava a l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès el conveni entre el Consorci Sanitari Penedès Garraf, l’Escola de Música Maria Dolors Calvet i la Fundació Pinnae per posar en marxa el cicle musical ‘En clau de salut’.

El conveni permetrà organitzar 14 concerts a diferents espais de l’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès, amb la voluntat de portar la música fora de l’escola i ajudar a fer de l’Hospital un lloc obert a la ciutadania. El gerent del Consorci Sanitari Penedès Garraf, el doctor Josep Lluís Ibáñez, agraïa aquesta iniciativa i remarcava que en aquest cas Vilafranca es pionera en oferir aquesta proposta que no s’acostuma a fer fora dels hospitals de grans ciutats.

La regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca, Txell Montserrat, comentava que aquest conveni era una nova oportunitat per l’Escola Municipal de Música per sortir del seu espai habitual i acostar la música arreu. I en aquest cas fent-ho convivint amb el dia a dia de l’Hospital Comarcal.

Des de la Fundació Pinnae, el seu director tècnic Antoni Gistau explicava que s’ha aconseguit fer una aliança amb protagonistes del territori que s’ha demostrat pot funcionar molt bé. Gistau recordava la voluntat de Pinnae d’ajudar al benestar de les persones, i en aquest cas portant la música a l’Hospital i a les persones que s’hi acosten.

Amb el conveni, des de Pinnae es col·laborarà amb l’Escola de Música per dotar-la d’instruments per millorar la seva oferta formativa. En el concert que es va oferir el mateix dimarts a la tarda, ja es va estrenar un clarinet baix.

Al llarg dels propers mesos es faran fins a 14 concerts per diferents espais de l’Hospital. El 6 de novembre per exemple hi haurà l’actuació de l’Orquestra de Cambra i piano, a les 6 de la tarda; i l’11 de desembre hi participarà la Coral de l’Escola de Música, a les 7 de la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: