Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 200 persones es van concentrar ahir en suport a Mas, Ortega i Rigau

Aquest dilluns es va fer una convocatòria d’urgència en suport als afectats i de rebuig a la judicialització de la política.

Desprès de saber-se la condemna d’inhabilitació a l’expresident Artur Mas i a les conselleres Joan Ortega i Irene Rigau per la consulta del 9N, aquest dilluns es va fer una convocatòria d’urgència en suport als afectats i de rebuig a la judicialització de la política. La concentració la van convocar des del PDCat, amb el suport també de l’ANC i Òmnium Cultural.

Prop de 200 persones van participar a la concentració a la plaça de la Vila, en la qual hi van participar també l’alcalde de Vilafranca i membres del grup de CiU, o regidors d’ERC, entre d’altres.

El president del Partit Demòcrata a Vilafranca, Martí Compte, es va adreçar als presents explicant que, tot i que ja s’esperava una condemna, el fet no deixa de ser important perquè es tracta d’un judici a la democràcia.

També és sabut que els condemnats recorreran fins als tribunals europeus, i és que , segons va dir Martí Compte, el fet constata a tota Europa la manca de sentit democràtic de l’Estat Espanyol.

D’altra banda el president comarcal d’Òmnium, Jordi Parellada, creu que la sentència suposa un punt d’inflexió.

I la coordinadora ANC Vilafranca, Esther Güell, creu insòlit que es jutgi la llibertat d’expressió.

A la concentració lluïen pancartes amb lemes com “això va de democràcia” o “jutges no, urnes sí”. L’acte es va cloure amb el cant dels Segadors per part de tots els participants.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: