Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escorxador acull fins el 18 de març l’exposició “Refugiats, per què?”

La inauguració es va fer aquest dimarts amb una xerrada inaugural sobre les causes i la perspectiva de gènere del fenomen del refugi que va anar a càrrec del president de Fundipau.

En el marc dels actes que s’organitzen a Vilafranca al voltant del 8 de març, Dia internacional de les Dones, l’Ajuntament de Vilafranca mitjançant el Servei de Solidaritat i Cooperació, presenta l’exposició “Refugiats, per què?” de l’organització Fundipau, a l’Escorxador.

La inauguració es va fer aquest dimarts amb una xerrada inaugural sobre les causes i la perspectiva de gènere del fenomen del refugi que va anar a càrrec del president de Fundipau, Antoni Soler, i la vicepresidenta de la Fundació per la Pau, Carme Suñé.

L’ajuntament continua treballant en la planificació de l’acollida a refugiats, malgrat la lentitud i impediments del govern espanyol i d’Europa. La regidora de cooperació, Montse Arroyo apunta que una altra  tasca en la que es treballa és la de la sensibilització ciutadana.

Els responsables de Fundipau van explicar els orígens de la seva entitat, que treballa des de 1983 en la promoció de la cultura de la pau i la no violència. Aquesta organització considera que, reivindicar el dret d’asil, fomentar l’acollida i generar actituds solidàries cap als refugiats que s’escapen de la violència, és imprescindible, però és insuficient. Cal treballar sobre les causes que aboquen milions de persones a fugir de casa.

La sensibilització ciutadana és molt necessària perquè és amb el conjunt de les postures individuals que es pot avançar.

L’exposició “Refugiats, per què?” vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. Perquè ningú no vol ser refugiat.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: