Dilluns, 20 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Després d’haver lliurat ajuda humanitària a Ucraïna, tornen convençuts que cal mantenir-la

Des de l’església evangèlica de Vilafranca s’ha fet arribar un camió ple d’ajut humanitari, que ha pogut ser repartit en diferents poblacions dins d’Ucraïna. Han pogut copsar una realitat molt crua.

Després d’arribar a finals de setmana passada amb el camió amb l’ajut humanitari provinent del Penedès a Romania prop de la frontera amb Ucraïna, Gabriel Torrent explica que tota el material es va traspassar a diverses furgonetes per tal de preparar l’entrada a la zona de conflicte al llarg del cap de setmana.

Torrent va poder parlar, en el centre d’acollida, amb una dona que precisament havia sortit de la ciutat assetjada de Mariúpol i explicava els neguits i les pors del viatge. Així com també l’angoixa d’haver deixat allà familiars i amics.

Des d’aquest punt d’acollida de refugiats, van sortir amb un comboi de 5 furgonetes i 7 voluntaris que tenien la intenció de repartir el material en cinc ciutats diferents. Passar la frontera no va ser senzill, i calia comptar amb col·laboradors que coneguin la zona i els mecanismes per agilitar els tràmits.

Un cop a les ciutats on es fa arribar aquesta ajuda, era important descarregar amb celeritat els vehicles, ja que l’entrada i sortida d’Ucraïna s’havia de fer en el mateix dia.

I a més, tenint en compte que són zones en guerra i que calia estar pendents de possibles bombardeigs com el que els va afectar en un dels punts de descàrrega.

Al final van poder dur a terme totes les entregues que tenien previstes, i ja de tornada a Romania en un centre d’acollida de refugiats, Gabriel Torrent remarcava que es tracta d’una experiència molt impactant.

Des del seu punt de vista, malgrat tot, cal continuar enviant material a Ucraïna. Principalment menjar, ja que els falten moltes coses.

Els centres d’acollida a Romania en aquests moments ja no estan acollint tants refugiats com setmanes enrere, i s’estan replantejant la seva funció.

Per Torrent, continuar donant suport al poble d’Ucraïna és imprescindible ja que la crisi humanitària tot just està començant.

Ara ja de tornada al Penedès, Torrent comenta que continuarà treballant per recollir ajuda per els refugiats, però també per tota la població que és dins d’Ucraïna i que ho ha perdut tot en una guerra que ara per ara encara sembla lluny d’aturar-se.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: