Dijous, 20 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta Arqueovitis, una cooperativa amb criteris d’economia social i sense ànim de lucre

L’equip d’arqueologia de la Font de la Canya ha creat recentment una cooperativa, amb criteris d’economia social i sense ànim de lucre, anomenada ArqueoVitis.

Tal com explica l’arqueòleg Kamen Sablev, el nom de la cooperativa neix arrel d’un taller que van iniciar per a petits i grans amb l’objectiu d’ensenyar com els arqueòlegs descobreixen les restes de llavors i sediments arqueològics.

Arqueovitis té la seva seu a Avinyonet, a la Font de la Canya que és el jaciment pel qual va néixer aquest projecte. El seu àmbit de recerca és el Penedès històric, la vegueria Penedès. Tot i que fan encàrrecs específics com la restauració o carpologia arreu del territori.

La Mireia Sabaté, presidenta d’Arqueovitis, explicava que la voluntat de la cooperativa no és només la recerca científica sinó la divulgació del patrimoni.

 

 Arqueovitis està format per 4 socis i 2 treballadors gràcies als programes de garantia juvenil.

 

Des de la cooperativa també han volgut dignificar el sector ja que normalment aquesta disciplina ve marcada per la precarietat laboral en la que la majoria de feina la fan voluntaris que no reben cap tipus de remuneració. La voluntat és que la seva feina sigui reconeguda i sempre amb un retorn econòmic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: