Dijous, 18 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Descobert un nou jaciment íber a Jean Leon

Descobert un nou jaciment íber a Jean Leon

Els treballs de preparació d’una nova vinya han fet aflorar sitges i restes de ceràmiques del segle III i II a.C.

ArqueoVitis està portant a terme les tasques de perimetració del jaciment i l’excavació de les primeres sitges.

Segons l’arqueòleg Dani López, els investigadors estan trobant «la part productiva d’un jaciment ibèric format per un nombre considerable de sitges, i això indica que es tracta d’un jaciment important on possiblement hi havia tallers, masos i fins i tot un poblat».

Aquest nou jaciment està ubicat en una zona amb molt potencial arqueològic, ja que es troba en un dels ramals de la Via Eraclea, dita després Via Augusta, que connectava el Penedès interior amb les poblacions de la costa. Això explicaria la presència d’altres jaciments propers al de Jean Leon, identificats en l’Inventari del Patrimoni Arqueològic i Paleontològic de Catalunya que datarien de l’època neolítica, íbera i romana.

El descobriment del nou jaciment a la finca de Jean Leon el va fer un veí de Sant Pere de Riudebitlles, Alfons Gumà, que va identificar restes de ceràmiques que havien aflorat a la superfície arran dels treballs de preparació d’uns terrenys per plantar una nova vinya. El celler ha donat llum verda a l’excavació d’aquest jaciment per part d’ArqueoVitis, en coordinació amb la Generalitat de Catalunya, per extreure el màxim d’informació dels habitants d’aquestes terres, i sumar aquest nou jaciment al patrimoni arqueològic del Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: