Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

‘Cervantes: El último Quijote’, de Jordi Casanovas, obté 5 nominacions als Heyen Hayes Awards

L’obra ‘Cervantes: el último Quijote’, amb text de Jordi Casanovas, obté cinc nominacions als premis Helen Hayes de teatre.

‘Cervantes: El último Quijote’ es va estrenar al GALA Theatre de Washington DC el passat mes de setembre sota la direcció de José Luis Arellano. L’obra, amb text del dramaturg vilafranquí Jordi Casanovas, ha obtingut les nominacions a millor director per a Arellano; millor elenc; millor espai escènic, amb l’escenografia de Silvia de Marta i vídeo escena d’Álvaro Luna; disseny d’il·luminació, per a Cristopher Annas-Lee; i actriu de repartiment per a Soraya Padrao.

En aquesta obra, Miguel de Cervantes explica, a mans d’un altre escriptor, la “furiosa i apassionada escriptura” dels seus darrers dos anys. Amb un llenguatge àgil i contemporani, Casanovas reviu els períodes més complexos del gran escriptor, els seus empresonaments, la seva rivalitat i admiració per Lope de Vega i la seva obsessió pel reconeixement i la posteritat. L’obra presenta un Cervantes en lluita amb la vida i admirablement humà.

Els premis Helen Hayes de teatre, fundats l’any 1983, són dels més prestigiosos dels Estats Units i reconeixen els millors treballs escènics estrenats a Washington, la segona ciutat en activitat teatral de tot el país després de Nova York. Més de 200 espectacles procedents de tot el món han trepitjat els escenaris de la ciutat durant l’any 2016.

Els guanyadors es donaran a conèixer el 15 de maig al Lincoln Theatre de Washington D.C.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: