Dijous, 25 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jordi Mestres i Jonatan Carbó acaben de publicar el primer disc amb música per a gralla i orgue

Dimecres de la setmana passada tenien un concert a la Catedral de Barcelona i va coincidir en el dia que van posar a la venda el disc Cornocòpia.

Es tracta del primer disc que conté exclusivament música per a gralla i orgue. Una combinació que sorprèn, més enllà de la potència sonora, en descobrir una gran versatilitat i diversitat de matisos.

El disc es va enregistrar a l’església de la Selva del Camp. La tria de l’orgue va respondre a diferents aspectes. D’una banda l’espai disponible per l’equip d’enregistrament, també l’afinació de l’orgue, però sobre tot la capacitat de registres de l’instrument.

El contingut del disc és fruit del treball iniciat l’any 2010 pel graller Jordi Mestres i l’organista Jonatan Carbó, que van iniciar amb dues peces guanyadores del concurs de composició per a gralla i orgue que el 2008 va promoure la Coordinadora de Grallers de Vilafranca. El nom Cornocòpia correspon a una obra composada expressament per gralla i orgue del professor de l’escola de música de Vilafranca, Àlex Cassanyes.

El disc també conté l’adaptació d’una peça de Bernat Bataller, que originalment és per piano i dolçaina i també recull obres per a gralla i orgue composades per diversos autors actuals.

Jordi Mestres i Jonatan Carbó tenen la intenció de fer una presentació pública del disc a Vilafranca el mes de març.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: