Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 52% de les empreses ha incrementat facturació l’any 2016, segons una enquesta de l’ADEPG

El Grup d’Opinió de l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf ha presentat els resultats d’una nova onada de l’Enquesta de Clima Empresarial, coincidint amb el final del 4t trimestre de 2016.

Segons l’enquesta, les empreses tanquen 2016 amb millors resultats en tots els trimestres.
Pel que fa a l’evolució de la facturació en relació amb el trimestre anterior, gairebé un 52% dels directius declaren que ha augmentat. Només al voltant d’un 7% manifesta que ha disminuït. Aquestes dades positives s’acompanyen amb un 17% dels empresaris que afirmen que el nombre d’empleats ha augmentat. En general, es consolida la tendència a la millora en l’evolució del negoci, com explica la vicepresidenta de l’ADEPG i membre del grup d’opinió Conxi Martínez.

Pel que fa a les perspectives per al proper trimestre, augmenta el nombre d’empresaris que creuen que el negoci i la facturació es mantindran igual i són menys els que creuen tant que millorarà com que empitjorarà. En canvi, es veu un cert augment en el nombre d’empresaris que creu que augmentarà l’ocupació en les seves empreses així com també ho farà la inversió.

A banda d’aquestes dades, l’Enquesta de Clima Empresarial també aporta dades de conjuntura. En relació amb les conseqüències d’una pujada de salaris, la majoria d’empresaris no creu que l’augment del salari mínim afecti el seu negoci i només un 3% creu que l’afectaria molt; el 41% creu que l’afectació seria lleugera. També referent als salaris, però en aquest cas treballant amb la hipòtesi d’una pujada general dels sous, la majoria de respostes són de l’opinió que perjudicaria lleugerament.
Pel que fa a les conseqüències de la sortida del Regne Unit de la Unió Europea, coneguda com Brexit, gairebé dos terços opinen que no tindrà efectes per a la empresa i un terç opina que tindrà efectes lleugers.

Informe complet aquí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: