Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El president de la UEP espera arribar aviat a un acord amb l’ADEPG per fusionar les 2 entitats

Santi Carda ha explicat aquest dilluns en un esmorzar amb la premsa que les converses entres les dues organitzacions empresarials estan molt avançades.

El president de la Unió Empresarial del Penedès ha dit que espera que l’acord arribi aviat, “durant el primer trimestre d’aquest any”. La UEP i l’Associació d’Empresaris del Penedès i el Garraf, l’ADEGP, fa temps que tenien converses en la línia d’integrar una única associació d’empresaris. Però ha estat ara, després del canvi de presidència a l’ADEPG, quan l’acord es veu més pròxim, segons Carda.

L’associació resultant de la fusió aglutinaria al voltant d’un miler d’empreses, sumant els 300 socis de la UEP i els més de 800 de l’ADEPG.

Santi Carda ha explicat que la majoria d’associacions empresarials estan patint una baixada d’associats, no troben patrocinadors, necessiten oferir formació i els resulta complicat fer-ho i reben pocs o cap ajut de l’administració. En aquest marc, Carda apunta que la unió és el camí per oferir als associats els serveis que necessiten i per aconseguir prou “massa muscular per a ser importants” i tenir més força en les reivindicacions de l’empresariat de l’Alt Penedès, el Baix Penedès i el Garraf.

El president de la UEP també ha explicat que, en una reunió amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont va dir que la fusió seria un pas “exemplar”. Per això va proposar, segons Carda, que, en el cas que arribi, la signatura es faci al Palau de la Generalitat.

A banda d’anunciar aquest possible acord, la trobada amb la premsa del president de la UEP ha servit per valorar algunes de les iniciatives que ha promogut l’organització empresarial entre els seus socis. Una de les més destacades és la compra conjunta d’energia, que ha permès a unes 40 empreses estalviar més de 80.000 euros en les seves factures. La UEP també ha ofert formació en matèria de protecció de dades, recursos humans i màrqueting en línia i ha estat present en reunions relacionades amb infraestructures, com la Nacional 340 o el corredor mediterrani, plans estratègics i trobades empresarials.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: