Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Representants de diverses ONG es concentren a la Plaça de la Vila en suport als refugiats

ONG’s locals i comarcals han participat a la primera concentració a Vilafranca.

Al municipi de La Granada ja fa uns quants mesos  que un col·lectiu de Gent Solidària es concentra cada dimecres davant de l’ajuntament del seu municipi per expressar el seu suport al patiment que tenen al món centenars de milers de persones refugiades, i en especial a les persones que fugen de la guerra i intenten accedir a Europa. Per aconseguir més ressò de la se va activitat es van posar en contacte amb diferents ONG de Vilafranca i comarca, organitzades sota el paraigua de la comissió Vilafranca Solidària, i han decidir que el darrer dimecres de cada mes es concentraran a la Plaça de la Vila de la capital de comarca.

La propera cita serà el dimecres 28 de desembre, el dia dels innocents, una data històrica que recorda també el patiment de gent innocent.

La d’aquest dimecres era la 16ena concentració de la Gent Solidària, Solidaris de la Granada i la primera a Vilafranca. Junt amb representants de diverses ONG van cantar una cançó de Bob Dylan al voltant d’unes espelmes i finalment van llegir un manifest recordant la situació actual de bloqueig de les fronteres a Europa.

També es va informar de l’acte que les ONG de Vilafranca celebren el dia 10 de desembre a Cal Bolet amb diferents actuacions musicals i recitals de poesia. Un acte del Penedès pels refugiats que recaptaran fons a benefici de les ONG que treballen a les zones d’acollida de refugiats de Grècia.

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: