Diumenge, 14 d'Agost de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Prop de 300 persones es concentren a Vilafranca en suport al regidor de Vic, Joan Coma

Ahir a la nit, a les vuit, i malgrat la rapidesa de la convocatòria, prop de 300 persones es van concentrar davant de l’Ajuntament de Vilafranca per donar suport al regidor de Vic, Joan Coma.

Coma va ser detingut aquest dimarts al matí per no haver anat a declarar a l’Audiència Nacional per unes declaracions al ple de Vic, que van provocar la investigació de l’Audiència Nacional per un suposat delicte de sedició

A Vilafranca la concentració anava acompanyada d’una pancarta amb el lema Joan Coma, llibertat. Desobediència, sense por.

També s’alçava un cartell més petit en el que es veia la imatge del regidor vigatà, amb la frase “mai caminaràs sol”.

També es van llegir dos manifestos.

En el primer es recordava les paraules del regidor al Ple de Vic, remarcant el suport a la declaració del 9N al Parlament de Catalunya, i en les que el considerava únic dipositari de la sobirania del poble català, i instant a desobeir les institucions espanyoles, en especial el Tribunal Constitucional.

En aquest primer comunicat, des de Vilafranca es criticava l’actuació dels mossos d’esquadra i del govern de la Generalitat.

Tot seguit es va llegir un segon comunicat comú a totes les places on dimarts a la nit es feien concentracions de suport.

Un comunicat en el que s’assenyalava que Llibertat, Solidaritat i Democràcia no són en aquests moments paraules buides, ni expressions retòriques. El comunicat afegia que “són conceptes plens de vigor, de força i d´unitat en defensa de la convivència política, i per denunciar l’autoritarisme d’un estat que pretén anul·lar la representativitat ciutadana en voler condemnar la llibertat d´expressió política dels regidors en el ple municipal”. La lectura del manifest acabava oferint suport a Coma i a totes les persones que en aquests moments la justícia converteix en perseguits polítics.

De la mateixa manera que va passar a Vilafranca van ser força les concentracions a les 8 del vespre en diferents ajuntaments on també es va llegir el manifest, que entre d’altres deia que “el futur de Catalunya no el decidirà cap tribunal”.

 

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: