Dimecres, 1 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Pere Martí afronta els estralls de la guerra al seu nou llibre, ‘El xiquet i el poble perdut’

‘El xiquet i el poble perdut’ parla sobre la batalla de l’Ebre i, en concret, sobre la serra de la Fatarella.

Els personatges que hi apareixen són reals, però novel·lats; són locals, però universals; transmeten unes vivències i uns sentiments personals, però compartits per qualsevol ésser humà. Aquesta és la clau del llibre editat per El Serbal i adreçat a un públic infantil i juvenil.

L’escriptor Pere Martí el va presentar aquest dimarts al vespre a l’Agrícol acompanyat per l’historiador Ramon Arnabat. Martí destaca que la Guerra Civil ha estat un tema recorrent en la literatura, però no tant en la literatura infantil i juvenil. L’escriptor veu recomanable tractar els estralls de la guerra entre les noves generacions i compartir reflexions amb pares, avis i mestres.

El llibre va ser un encàrrec de la Fundació El Solà, una entitat sense ànim de lucre que treballa per divulgar el patrimoni i la història de La Fatarella i el seu entorn. Martí, que sempre escriu sobre els seus propis temes, ara se sent content amb el resultat de l’encàrrec.

L’acte de presentació de ‘El xiquet i el poble perdut’ a Vilafranca estava organitzat per Ediciones del Serbal, la Fundació El Solà, la Secció Literària de L’Agrícol i la llibreria La Cultural.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: