Dimarts, 7 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La 2a concentració solidària amb el refugiats de Vilafranca té més participants que la 1a

Aquest dimecres, 28 de desembre, es va fer la segona concentració en suport als refugiats a la plaça de la Vila promoguda pel col·lectiu Solidaris de La Granada, amb el suport de diverses ONG’s.

Un dels membres de Solidaris de La Granada, el Rafa Higueras, apunta que la data del  28 de desembre, en el marc de les festes de la nativitat cristiana, té també un paral.lisme amb el cas actual dels refugiats.

Una setmana, aquesta, en la que s’ha anunciat un alto al foc a la zona d’Alep. Un alto al foc que no dóna però massa confiança.

Els convocants portaven penjades unes llufes amb un escrit que deia SOS Refugiats. També portaven espelmes enceses i a la plaça hi reposaven unes partitures i una guitarra, amb més espelmes. I es va fer la lectura d’un manifest en el que es recordava que el 2016 és un any que ens deixa gairebé 5.000 persones mortes a la Mediterrània mentre intentaven arribar a les costes europees. També un any que acaba amb la continuïtat de la Guerra de Síria, causant ,en bona mesura, de la més gran crisi de refugiats des de la segona guerra mundial. Una guerra de la  que s´albira la seva fi o la seva decantació final, després de la batalla d´Alep, a favor de les tropes del dictador Baschar el Assad, amb el suport de Rússia i de l´Iran.

El manifest criticava l’hermetisme criminal dels països de la Unió Europea pressionats cada cop més per unes opinions públiques que manifesten la seva por donant suport a moviments clarament racistes d´extrema dreta.

També alertava del triomf de personatges impresentables com Donald Trump als EEUU, valedors de les línies més dures pel que fa a la emigració, l´economia o el medi ambient.

Però no tot eren males notícies en el manifest. També s’explicava que al carrer la gent també reacciona de manera solidària i permet ser optimistes de cara al futur. Es posava com a exemple que a Vilafranca el dia 10 de desembre unes 200 persones es reunien a Cal Bolet per presenciar un acte solidari i aconseguien recaptar 841€ que s´han enviat a l´ONG Open Arms, dedicada a salvar vides de la Mediterrània.

També s’ha destacat que aquest dilluns 26 un grup de joves de la comarca ha marxat cap a Grècia, portant roba recollida entre veïns i coneguts per als refugiats del camp de Elenoas a Atenes.

Després de la lectura del manifest es va cantar una cançó de León Gieco, cantautor argentí, titulada “Solo le pido a Diós” i que la van popularitzar cantants com Mercedes Sosa o Ana Belén.

En acabar es va convocar a tothom a participar en una nova concentració que tindrà lloc el darrer dimecres del mes de gener a Vilafranca. Serà el dimecres 25 de gener a les set de la tarda a la plaça de la Vila.

 

 

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: