Dimarts, 18 de Gener de 2022
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’atur a la comarca de l’Alt Penedès ha augmentat en 234 persones

Generalment el mes d’octubre té tendència a recollir un augment de les xifres d’aturats a l’Alt Penedès, com a conseqüència de la finalització de contractes temporals de la verema.

També ha estat aquest el cas d’enguany, tot i que si s’observen les dades en relació al mateix període de l’any passat, les xifres poden donar una lectura més positiva. A 31 d’octubre d’aquest any es registren a l’Alt Penedès 6.461 persones aturades. Això vol dir 234 persones més que al setembre i suposa una taxa d’atur del 12,7%. A Vilafranca els aturats registrats són 2826, amb un increment de 128 persones respecte del mes anterior i una taxa d’atur del 14,1%. A Sant Sadurní hi ha 553 aturats, 38 més que al setembre. Mentre que als Monjos els aturats són 486, 12 persones més que al setembre, i a Gelida, 460, reduint la xifra d’aturats en 13 persones menys. Mirant les dades interanuals, és a dir comparant el mes d’octubre d’enguany amb el de l’any passat, val a dir que les xifres són més positives perquè al conjunt de l’Alt Penedès s’ha reduït el registre d’aturats en 1.114 persones, mentre que a Vilafranca la reducció ha estat de 485 persones menys.

En el conjunt de Catalunya l’octubre es tanca amb 458.406 persones aturades registrades a les oficines de Treball, xifra que suposa un increment de 7.325 persones aturades respecte del mes anterior.

Es tracta d’un mes en què acostuma a augmentar l’atur, però en aquesta ocasió es tracta de la millor evolució tant en valors absoluts com relatius des de 2007, quan excepcionalment es va produir una lleugera disminució de l’atur.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: