Divendres, 29 de març de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les “llums i ombres” de l’Iran, explicades pel periodista Joan Roura

El periodista Joan Roura ha parlat a Vilafranca de la situació dels drets humans a l’Iran per contextualitzar el cas Omid Kokabee, adoptat per Amnistia Alt Penedès.

L’Iran i la situació dels drets humans centraven aquest dijous al vespre l’acte organitzat per Amnistia Internacional de l’Alt Penedès per contextualitzar el cas Omid Kokabee. Kokabee és un físic iranià de 33 anys que va ser detingut i condemnat per suposada col·laboració amb un “govern hostil”. Va sortir de presó per ser intervingut arran d’un càncer i ara està a casa seva però no pot sortir del país. Amnistia Alt Penedès ha adoptat aquest cas per demanar que es retirin tots els càrrecs contra el físic, que al·lega que va ser detingut i condemnat per no acceptar formar part d’investigacions amb finalitats militars.

Per posar llum sobre el cas, l’acte comptava amb la intervenció del periodista de TV3 Joan Roura, especialista en Orient Mitjà i amb una llarga trajectòria al darrere que l’ha dut a cobrir esdeveniments com les guerres entre Palestina i Israel, la primavera àrab a Egipte o la guerra civil a Síria. Roura defineix l’Iran com un país “de llums i ombres” però amb una població que reclama més llibertat.

La xerrada de Roura sobre l’Iran s’emmarca en una campanya d’Amnistia Internacional Alt Penedès sobre drets humans i refugiats que continua durant els propers dies amb diverses activitats.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: