Dijous, 18 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Nova tripleta dels Xicots a Castelldefels

Novament els Xicots de Vilafranca han viscut un intens cap de setmana casteller, que ha comptat amb una clàssica i una tripleta de 8 vermelles.

La clàssica va ser diumenge a la tarda a Malgrat de Mar, a les festes de Sant Roc, mentre que ahir, dilluns, a la festa major de Castelldefels es va poder veure la segona tripleta dels de Cal Noi-Noi.

Fa deu dies els Xicots van coronar la primera torre de 8 amb folre de la temporada i ara han assolit la segona, en una plaça clàssica per a la colla vermella, Castelldefels. Els Xicots hi han repetit l’actuació de l’any passat. En primer lloc un 3 de 8 amb molt bones mides, lleuger, que es va descarregar amb solvència; en segona ronda, la torre. Una vegada més, es va mostrar segura del peu i ben defensada del tronc, i que es va estabilitzar en coronar-se.

El més complicat dels castells per a la colla vermella va ser el 4 de 8, que de bon principi va perdre quadratura i va caldre treballar per defensar-lo. Per tancar l’actuació, els Xicots van alçar un vano de 5, però abans d’anar-se’n van realitzar un últim esforç per fer un assaig de 3 de 9 amb folre, que va pujar fins a quints. Aquesta prova s’afegeix al treball intensiu d’aquests dies per lligar la soca i el tronc d’aquesta estructura, que ben aviat s’ha de veure a plaça.

Amb l’actuació d’ahir els Xicots sumaven 5 castells de 8 assolits aquest cap de setmana.

Amb aquest balanç la cap de colla, Aina Malloll, valora de forma molt positiva l’evolució de la colla aquesta temporada.

Malloll pensa en objectius superiors, com podria ser el 3 de 9 amb folre, tot i que no concreta quan s’acabarà portant aquesta construcció a plaça.

Diumenge a Malgrat de Mar van portar a terme la novena clàssica de 8 de la temporada, amb uns sòlids 3 i 4 de 8, acompanyats d’una torre de 7. En la ronda de pilars van fer un pilar de 5.

La propera jornada castellera per la colla serà diumenge que ve, amb actuació a l’Arboç al migdia i a Castellbisbal a la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: