Dissabte, 20 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Representants d’onze cellers centenaris europees s’han reunit a Cellers Torres

Representants d’onze cellers centenaris europees s’han reunit a Cellers Torres

L’associació Primium Familiae Vini ha celebrat la reunió anual al Penedès, amb l’assistència de 70 membres de diferents generacions.

Cellers Torres ha acollit a les grans famílies del vi europees, en la trobada anual de les Primum Familiae Vini (PFV), associació que aglutina onze cellers centenaris de prestigi internacional. Setanta persones de diferents generacions i procedents de França, Itàlia, Alemanya, Portugal i Espanya, es van citar a Vilafranca durant tres dies la setmana passada, amb l’objectiu de reforçar vincles, intercanviar experiències i coneixements, i transmetre les tradicions i valors de l’empresa familiar a les noves generacions.
Mireia Torres, cinquena generació i directora de R+D+i, així com dels cellers Jean Leon i Torres Priorat, ha estat la presidenta durant l’últim any, mentre que el seu pare, Miguel A. Torres, ho va ser el 1993-1994, just després de constituir l’associació, i el seu germà Miquel Torres Maczassek, actual director general, el 2005-2006.
Per a Mireia Torres “Primium Familiae Vini” representa una oportunitat per compartir experiències, i els valors de les diferents generacions; una oportunitat per unir forces i per anar més enllà del que podrien fer sols.
La trobada també ha servit per intercanviar informació sobre aspectes comercials, d’elaboració i d’investigació, i acordar les accions que es duran a terme conjuntament en els propers dotze mesos.
PFV es va fundar fa gairebé 25 anys per iniciativa de Miguel A. Torres i Robert Drouhin, referent de la borgonya francesa. En una trobada informal el 1991, van constatar que compartien les mateixes inquietuds i preocupacions i va decidir crear, un any més tard, aquesta associació amb l’objectiu de preservar una manera de fer vi i un model de negoci: el familiar. Així, al si d’aquest selecte grup de cellerers es defineixen i promouen les tradicions i valors dels cellers familiars, i s’assegura la transmissió del coneixement, l’experiència i sobretot la passió pel món del vi a les generacions joves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: