Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les paraules del poeta Miguel Hernández han centrat la primera proposta de l’EVA a Vilafranca

Les paraules del poeta Miguel Hernández han centrat la primera proposta de l’EVA a Vilafranca

El pati de la Biblioteca Torras i Bages es va omplir ahir a la tarda per sentir les paraules del poeta Miguel Hernández a través de la veu de José Manuel Garzón i el piano de José Galiana.

‘Palabras de Miguel’ no era, però, un recital de poesia, sinó que es basava en les cartes que va escriure Hernández a la seva dona Josefina. Les correspondència es dividia en quatre etapes: des de Madrid, quan hi va anar per buscar-se la vida com a poeta, des de la trinxera un cop va esclatar la guerra civil, després des de la presó i, finalment, des de l’agonia i la mort, encara mancat de llibertat.

El contingut de les cartes superava la ràbia i la impotència que generen les injustícies i el sense sentit de la guerra per centrar-se en l’amor cap a una dona i els seus fills.

 

Garzón va conèixer personalment Josefina Manresa, la dona del poeta, i va compartir amb ella estones de “cafè amb llet i galetes” abans de començar a treballar el material de les cartes. D’aquí que l’espectacle contingui també anècdotes i detalls quotidians.

El festival En Veu Alta aterrava amb aquesta proposta a Vilafranca després d’un primer cap de setmana intensiu a Sant Sadurní d’Anoia. El programa de l’EVA Penedès s’allarga fins diumenge amb multitud de propostes que podeu consultar al web enveualta.com.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: