Dimarts, 28 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Empreses del grup de compra d’energia de la UEP estan obtenint entre un 10 i un 12% d’estalvi

Una cinquantena d’empreses formen part del grup de compra d’energia conjunta promogut per la Unió Empresarial del Penedès entre els seus associats.

 

Bodegues Pinord és una de les empreses que s’han adherit a la iniciativa. Des del celler vilafranquí expliquen que la proposta els va semblar engrescadora i feliciten la UEP per haver tirat endavant el projecte. A més, el seu gerent, Josep Maria Tetas, destaca que el Penedès està sent pioner en aquest sentit.

 

Pinord està obtenint un estalvi en electricitat i gas d’entre el 10 i el 12%. Els mateixos resultats tenen a la FECA, una empresa que es va unir de seguida al grup de compra i que ja fa tres anys que es produeix energia pròpia a través d’una coberta fotovoltaica.

 

L’11 de febrer passat, la UEP va organitzar la primera subhasta d’energia sota l’assessorament d’una empresa de consultoria i auditoria energètica.

 

En aquella primera subhasta es van licitar cinc lots de les diferents modalitats de tarifa i d’energia, gas i electricitat, segons el perfil de consum, que inclouen empreses de diferents sectors econòmics. Els cinc lots van ser adjudicats a tres comercialitzadores: Aura Energia SL, Nexus Energia SA i Catgas Energia SA. En total la UEP va posar a subhasta 115 milions de quilovats fins al 31 de desembre de 2017, fet que garanteix que les empreses integrades al Grup de Compra Conjunta d’Energia tinguin una tarifa fixa i sense sorpreses fins a finals de l’any que ve.

Actualment prop d’una cinquantena d’empreses del Penedès formen part del grup, tot i que algunes estan pendents de la resolució del termini de permanència amb la seva antiga empresa proveïdora per ser membres de ple dret i beneficiar-se de l’estalvi.

L’objectiu del Grup de Compra Conjunta d’Energia UEP és integrar quantes més empreses millor per consolidar-se com una alternativa de serveis energètics més assequible i gestionada pels propis consumidors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: