Dimecres, 8 de Febrer de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Les empreses de venda de material de construcció superen aquests mesos gràcies a les reformes

Les empreses de venda de material de construcció superen aquests mesos gràcies a les reformes

Durant aquests mesos les obres de rehabilitació i les petites reformes dins dels habitatges han anat creixent i han facilitat que les empreses que venen material de construcció hagin treballat força.

Molts sectors econòmics estan patint des del mes de març una situació molt complicada, fruit dels tancaments, restriccions i limitacions que s’apliquen per lluitar contra la covid. D’altres però, després d’algunes dificultats, encaren aquesta recta final d’any amb xifres de negoci similars a altres anys. És el cas de les empreses que es dediquen a la venda de material de construcció i bricolatge. Hem parlat amb Joan Olivella S.L i Feca, que han refermat que gràcies a les petites reformes i rehabilitacions han pogut mantenir el volum de feina.

Joan Olivella explica que ells es dediquen a la venda de material de construcció, però també a fer i assessorar en reformes, rehabilitacions i interiorisme. En la primera part de la pandèmia, van haver de tancar uns dies, però en aquesta segona estan treballant força. Joan Olivella

Olivella és membre del Col·legi d’Aparelladors de Barcelona, i explica que segons les dades que corresponen a la delegació de l’Alt Penedès l’any 2019 es van signar 29 visats per a rehabilitacions, i aquest 2020 se n’han signat 28. Pel que fa a les reformes, la sensació és que se n’estan fent moltes més. Olivella explica que ells treballen molt en cuines, i han detectat que després del primer mes de confinament van tenir més consultes i contractes per fer obres.

Des del seu punt de vista s’han fet més reformes, i en general de més envergadura que l’any passat.

Unes sensacions similars tenen a Feca. El seu conseller administratiu, Magí Casulleras, explicava que a l’inici de la pandèmia ho van passar força malament. Entre abril i maig el negoci va decaure un 33%; però des de les hores s’han anat refent i les sensacions ara son molt més positives. Magí Casulleras.

A Feca s’han centrat sempre en els petits professionals i constructors de Vilafranca i comarca, que se centren molt en les reformes i rehabilitacions. En el seu cas, els particulars són també una part important del negoci. Casulleras destaca que el bricolatge ha crescut força aquests darrers mesos. A tall d’exemple comentava que els ha augmentat molt la venda de pintura.

El fet que la gent passi més temps tancada a casa seva, i la impossibilitat d’anar de viatge que s’ha donat aquest any, poden ser alguns dels factors que han portat a que es facin més reformes a les llars.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: