Diumenge, 5 d'Abril de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP es mostra convençuda que aquest any es posarà en marxa l’Àmbit del Penedès

Aquesta setmana passada, representants de la Plataforma per una Vegueria Pròpia s’han reunit amb la Consellera de Governació, i amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat.

Han estat unes reunions que venen a sumar-se a les que han tingut en les darreres setmanes per tal d’impulsar novament la reivindicació de la vegueria al Parlament català. La primera reunió amb Meritxell Borràs els membres de la Plataforma van rebre un veritable gerro d’aigua freda per part de la Consellera que va afirmar que la voluntat del govern era no fer cap reforma parcial en l’organització territorial, sinó planificar-la a escala de tot el territori mitjançant una nova llei d’Ordenació territorial, la llei de governs locals i que tot plegat caldria consensuar-ho en un futur congrés municipalista. Els membres de la Plataforma van mostrar la seva disconformitat exposant que amb aquest plantejament el Penedès havia pràcticament de tornar a començar de zero, i constituïa un menyspreu a la voluntat penedesenca d’esdevenir vegueria. La Consellera va haver d’admetre la possibilitat que el Parlament aprovés en aquesta legislatura la modificació de la llei de vegueries per incloure-hi la del Penedès, i que en aquest cas evidentment caldria partir de la realitat de vuit vegueries.

D’altra banda el divendres passat es van reunir amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull. L’objectiu principal de la reunió era tenir informació de primera mà sobre l’estat actual dels treballs de redacció del Pla territorial Parcial de Penedès, que porten un retard considerable atès que fa sis anys que es va aprovar l’àmbit.

Una de les raons adduïdes per al retard és que aquest pla no s’ha fet a base d’enganxar les cues dels altres tres plans on estaven enquadrats fins ara sinó que s’ha redactat de cap i de nou i amb un plantejament realista i innovador tenint presents els grans canvis sobretot econòmics que hi ha hagut des de la redacció dels plans anteriors, de manera que es vol que sigui un pla pioner.

Tenint present que aquetes circumstàncies no són conegudes per la població ni tan sols pels principals actors socials i polítics, es va proposar de fer una sessió pública en la qual s’exposessin els objectius del Pla Territorial Parcial de Penedès i el seu estat actual.

El Conseller es va comprometre a fer aquesta sessió pública la primera la quinzena de juny.

Per tot plegat des de la Plataforma es mostren convençuts que aquest mateix any l’Àmbit Penedès tindrà el seu desplegament.

La reunió amb el conseller va ser força breu i des de la Plataforma consideren que ha valgut la pena sortir-ne amb el compromís de sessió pública.

Properament, Penedès Televisió emetrà en Alta Definició (HD)

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: