Diumenge, 25 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia es dissol i es crea una entitat per continuar treballant

Dilluns a la tarda els representants de la Plataforma feien la seva darrera roda de premsa a l’Escorxador de Vilafranca. Van explicar que la Plataforma ja havia acomplert els seus objectius.

Fèlix Simón, Manel Cervera i Antoni Castells van explicar que després de la darrera assemblea s’havia acordat la dissolució tenint present que s’havien assolit els objectius pels quals en el seu moment es va crear la Plataforma. Després que l’any 2010 s’aprovés l’Àmbit del Penedès, i que el gener de 2017 s’incorporés la vuitena vegueria a la Llei de Vegueries, la Plataforma com a tal ja no tenia sentit. Fèlix Simon però, remarcava que encara queda molta feia per fer i per aquest motiu s’ha decidit crear una nova entitat que es presentarà properament.
El 12 de juny està previst que es faci la concreció d’aquestes tasques, objectius i projectes. Per Simon però, la principal funció ha de ser promocionar el Penedès.
Des de la Plataforma recorden per exemple que encara és obert el termini per a la presentació d’al·legacions al Pla Territorial del Penedès. Recordava també que encara està per decidir on hi haurà la seu institucional i com es repartiran les delegacions territorials, que s’ha de treballar per crear una proposta de promoció turística del Penedès com a territori, i finalment la posada en marxa d’un centre d’interpretació del Penedès.
Des de la Plataforma però, han lamentat què la proposta d’una assemblea amb els 72 alcaldes no hagi comptat amb el suport dels municipis.
Manel Cervera va explicar que en les properes setmanes s’ha d’acabar de liquidar legalment la Plataforma, però que el llegat que queda és bàsicament ideològic.
Per la seva banda, Antoni Castells va explicar les seves sensacions des de l’Anoia, tot remarcat que havien aportat múscul a la Vegueria, a nivell de població i territori, i considerant què segurament sense l’Anoia la vegueria no hauria estat possible. Finalment Castells reconeixia que a l’Anoia s’ha hagut de treballar força, amb 8 municipis que ja no n’han volgut formar part, i un tant per cent de la classe política de la comarca que no ha acabat creure en la Vegueria Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: