Dissabte, 24 de febrer de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La PVP demana aturar el Quart Cinturó i el Logis i construir un model “a la mesura del Penedès”

La Plataforma per una Vegueria Pròpia demana aturar el Quart Cinturó i el Logis i construir “un model territorial a la mesura de les possibilitats” del Penedès.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia ha defensat en una roda de premsa que s’aturin els projectes del Quart Cinturó i del Logis Intermodel Penedès i que es pugui construir un model territorial a la mesura de les possibilitats del Penedès, “de la seva cultura i el seu entorn”. Des de la Plataforma demanen que es presentin col.lectivament les al.legacions pertinents a aquestes projectes i, en matèria d’infraestructures, denuncien que “no es pot seguir amb la política de fer més autopistes que només utilitzen el Penedès per passar”. Apunten que “per desenvolupar una economia sostenible cal una bona xarxa local que ens connecti a les autopistes existents”.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia creu que el que cal és millorar la “capilaritat interior viària i ferroviària i potenciar l’accessibilitat externa del Penedès” sense necessitat de construir noves carreteres.

Des de la Plataforma opinen que “és un objectiu estratègic concretar el model d’infraestructures de comunicació i transports de l’àmbit de la Vegueria del Penedès però que no pot ser l’únic lloc de pas de totes les mercaderies de bona part de la península”. També apunten que “el paisatge vitivinícola del Penedès té un valor excepcional” i creuen que s’ha d’orientar el territori “cap a la valoració ambiental plena” per salvar els valors que fan singular el paisatge penedesenc.

En relació al recent nomenament del delegat territorial del Penedès, Fèlix Simón apunta que cal esclarir com es farà el desplegament de la Vegueria i diu que el concepte de “cocapitalitat” crea confusió. En aquest sentit, Simón considera que la ciutadania ha de tenir accessibles els serveis però també caldrà establir una seu institucional.

La Plataforma per una Vegueria Pròpia també ha fet referència a la creació de la Plataforma Salvem la Identitat Vitivinícola del Penedès, a la qual li demana que entengui el Penedès com un tot i que obri el debat més enllà del sector vitivinícola.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: