Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Centres educatius de Sant Martí es converteixen en punts de recollida d’oli de cuina usat

Centres educatius de Sant Martí es converteixen en punts de recollida d’oli de cuina usat

L’escola bressol El Xic Martinenc, de Sant Martí, és des de finals d’abril centre de recollida d’oli de cuina usat, gracies el conveni de col·laboració signat entre l’Ajuntament i Nou Verd.

L’acord preveu que a partir de setembre el CEIP Jaume Balmes esdevingui també punt de recollida de l’oli de cuina usat.
Els alumnes dels centres educatius de Sant Martí Sarroca, rebran un dipòsit de plàstic perquè se l’emportin a casa i el retornin un cop l’hagin omplert amb les restes d’oli vegetal usat en els seus domicilis. En retornar-lo, se’ls facilitarà un pot net per repetir el procés. L’Ajuntament aporta el cost d’un dipòsit per família, que és de 1’50 euros, i del contenidor i dispensadors necessaris per al funcionament del projecte. Els treballadors de Nou Verd són els encarregats de gestionar-ne la recollida i el procés de reciclatge per transformar l’oli usat en biodièsel com a combustible de transport. A banda de recollir l’oli de dos centres educatius de Sant Martí Sarroca i subministrar-ne envasos nets, Nou Verd proporcionarà també tallers pedagògics a l’escola Jaume Balmes durant el curs 2016 – 2017.
L’any 2007, la Cooperativa Nou Verd, Centre Especial de Treball, va posar en marxa aquest projecte en dues escoles vilafranquines i des de llavors “Biodièsel a les escoles” s’ha anat implantant en la majoria de centres d’educació primària de les comarques de la Vegueria Penedès.
Actualment, hi participen 56 centres educatius de 26 municipis diferents, la qual cosa ha fet possible que 11.522 famílies hagin participat en la recollida de 9.303 litres d’oli usat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: