Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Sant Martí fa un agraïment públic als historiadors que van localitzar la creu robada

L’any 1981 va haver-hi un robatori a l’església de Santa Maria de Sant Martí Sarroca, en el qual van desaparèixer diverses peces de gran valor. Entre d’altres una creu gòtica del segle XVI.

Dins dels actes de la Festa de la Santa Creu que s’han celebrat aquest diumenge a Sant Martí Sarroca, la sala Ponent del Castell acollia un homenatge als dos joves historiadors en agraïment a la seva intervenció, gràcies a la qual va ser possible localitzar i recuperar la creu gòtica del segle XVI que havia estat robada de l’església de Sant Martí fa més de 40 anys.

Precisament, aquesta última va ser localitzada pels joves historiadors de l’art Marc Millan i Juan Carlos Calvo, que ja l’havien estudiat amb anterioritat. Quan els historiadors van detectar que s’anava a subhastar, van informar-ne a l’Ajuntament de Sant Martí i al Bisbat que, després d’alertar els Mossos, va ser possible recuperar la creu.
Marc Millan ens explicava quin va ser el procés de recuperació de la peça històrica.

La creu es troba ara sota la custòdia del Bisbat, però serà exposada a Sant Martí amb motiu de festivitats especials. Per l’alcaldessa. Sònia Jansà, és un element històric important pel municipi.

Els joves historiadors van mostrar el seu agraïment. El Juan Carlos Calvo recorda que va ser una experiència molt intensa.

L’acte va comptar amb l’assistència de representants del Bisbat, el mossèn de l’església Sant Martí, dels Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat i l’Alcaldessa de Sant Martí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: