Dilluns, 29 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

A la diada d’inici de temporada ha arribat el primer 3 de 8 dels Xicots

Aquest diumenge els de la camisa vermella celebraven la segona diada de la temporada i la primera a Vilafranca, i ho van fer amb l’objectiu de portar a plaça el castell insígnia de la temporada 2015 per la colla, que van descarregar en 22 ocasions consecutives, fet que els va permetre assolir el castell de 9 en dues ocasions.

Els Xicots van obrir rondes amb el segon 5 de 7 de la temporada, ràpid, sòlid, lleuger, per anar rodant quarts, quints i canalla, de cara a l’objectiu de consolidar el 5 de 8 descarregat la temporada anterior.
A la segona ronda van plantar el segon 4 de 8 de la temporada. Millor que el de la setmana anterior a Altafulla, però també treballat i defensat correctament en tot moment.
Per la tercera ronda van deixar el principal repte del dia, el primer 3 de 8 de l’any, que va estar executat a la perfecció. Amb una pinya i segons que van quedar encaixats de la millor forma, facilitant el bon treball del pis de terços. També va ser clau la bona feina de quarts i quints, i la rapidesa i precisió de tot el pom de dalt. Un 3 de 8 que no semblava pas el primer de l’any.
Així els vermells vilafranquins van ajuntar els dos castells de 8 bàsics, dibuixant el millor inici de temporada dels seus 34 anys d’història.
Les colles convidades a la diada d’inici també van estar a un alt nivell. La Jove de Barcelona va completar el 5 de 7 com a millor castell. La Jove de Sitges va descarregar el 4 de 7 amb l’agulla i els Castellers de l’Alt Maresme, van completar el 4 de 7.
La propera actuació castellera dels Xicots serà el diumenge 8 de maig a l’Hospitalet. Tot i així, el cap de setmana que ve hi haurà activitats diverses de la colla. Dissabte, dia de Sant Jordi, els Xicots tindran parada a la rambla, com és habitual en aquesta diada. D’altra banda, diumenge participaran en una nova edició del Projecte Rius, una iniciativa de l’Associació Hàbitats amb l’objectiu d’estimular la participació en la conservació i millora dels rius, en aquest cas del riu Foix. D’altra banda, per als fans de Star Wars, també diumenge al matí s’organitzarà una trobada de joc de miniatura X-wing a Cal Noi-Noi.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: