Dimecres, 8 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Un grup motor de 35 joves vilafranquins ha començat a treballar per definir els usos de l’espai per a joves de la Pelegrina

Ahir, a les instal·lacions del Servei de Joventut, va tenir lloc la primera trobada del grup motor que ha de començar a definir els usos de l’espai de joves de l’antic mercat de La Pelegrina.

Després de la visita tècnica que es va fer a l’espai fa unes setmanes, la regidoria de Joventut va decidir iniciar un procés participatiu per establir els usos de l’espai i intentar que responguin en la major mesura possible als interessos del jovent de la vila.

El grup motor està integrat per joves que representen la varietat cultural de Vilafranca i serà un agent estable del procés de participació. A banda de la primera trobada, es tornaran a trobar tres cops més, en una reunió mensual fins al juny. Al grup hi ha 11 joves d’entre 14 i 17 anys; 16, de 18 a 24; i 8, de 25 a 30. La meitat són nois i l’altra meitat, noies.

Des de la regidoria de Joventut es mostraven satisfets per l’interès que ha generat el projecte participatiu.

Després de les reunions del grup motor, al juny, hi haurà una trobada oberta. I mentre duri tot el procés, el servei de joventut es mantindrà atent a les propostes que arribin per altres vies, com ara les xarxes socials.

Segons el regidor, la idea és que després de l’estiu ja hi hagi un projecte en ferm i, a l’octubre, un plànol arquitectònic.

L’espai per a joves és una reivindicació que ve d’anys enrere. Vilafranca no ha tingut un equipament exclusivament dedicat al jovent des del tancament de l’ETC l’any 2004.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: