Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Televisió Espanyola estrenarà properament el reportatge La tortilla del documentalista penedesenc Lluís Escartín

Aquest divendres Penedès TV ofereix una entrevista amb documentalista Lluís Escartín, nascut a Barcelona el 1966 però resident a Guardiola de Font-Rubí des de fa gairebé 20 anys.

Els treballs d’Escartín han recollit elogis de la premsa internacional des de fa una colla d’anys, estan valorats per la seva capacitat poètica i per el recorregut per mig món capturant imatges i pensaments. En el transcurs de l’entrevista ha explicat que aviat TVE presentarà el seu darrer treball, titulat “La tortilla”. Inicialment era un encàrrec de la televisió estatal per apropar com és la vida a Jordània, un lloc envoltat de conflicte permanent. El viatge el va fer amb un productor veterà i els missatges que recollien eren d’absoluta desesperança. Per trobar un moment distès el productor va decidir ensenyar als palestins a fer una truita i va ser en aquell moment que Lluís Escartín va trobar un sentit a la seva feina.
Les imatges es van filmar fa un any i mig i “La tortilla” és una al·legoria de l’Orient Mitjà que properament es podrà estrenar, desprès de convèncer al productor del canvi de rumb i del treball de postproducció.
Als anys noranta del segle passat Escartín es va traslladar a Nova York on va fundar Armadillo Productions. Desprès es va traslladar a la selva tropical de Chiapas, amb l’objectiu de realitzar un documental sobre el concepte del temps i la memòria dels indígenes.
La guerra zapatista el va obligar a deixar el país i va ser aleshores que va decidir venir a viure a Guardiola de Font-Rubí on hi va trobar el lloc ideal per treballar i viure.
Parlant amb gent gran i pagesos del Penedès va descobrir una cosmovisió complexa i difícil d’entendre per a ell i va decidir fer un documental que en deixés constància.
El resultat d’aquell treball va ser el documental Terra Incògnita, l’any 2005.
L’obra de Lluís Escartín es una composició sense partitura, una obra que trenca amb els formulismes, que té intrínseca la seva pròpia musicalitat.
Penedès TV emet aquest divendres Sant l’Entrevista, que es podrà veure a dos quarts de quatre de la tarda, a dos quarts de vuit del vespre i a dos quarts d’onze de la nit, i cada quatre hores amb una darrera reposició aquest dissabte a dos quarts de dotze del matí.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: