Diumenge, 21 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Vilafranca un llibre que recull la experiència de diverses dones sindicalistes als països del Magreb

La biblioteca Torras i Bages acollia divendres la presentació del llibre “Veus de dones magrebines”, un acte que s’emmarcava en la commemoració del Dia internacional de les Dones.

La presentació va anar a càrrec de representants de les organitzacions que s’han encarregat de l’elaboració d’aquest volum, membres del col·lectiu de joves sindicalistes d’UGT AVALOT i de la ONG Sindicalistes Solidaris Fundació Josep Comaposada del mateix sindicat.
També assistia a la presentació el delegat de Sindicalistes Solidaris al Marroc, Gasmi Aboudine, que també dirigeix l’Escola de Treball Decent de Tetuan.
Aboudine assenyala que , tot i que des del nord pugui semblar que les dones no tenen cap paper als països del Magreb, el cert és que estan fent una lluita sindical important.
També pot semblar des d’Europa que al nord d’Àfrica no hi ha legislació laboral i Gasmi Aboudine assenyala que la normativa està a l’alçada de molts països europeus però el gran problema és que no es fa complir.
El llibre “Veus de dones magrebines” vol donar a conèixer la realitat de la situació de la dona treballadora del Magreb mitjançant una anàlisi de la situació sociolaboral, a més d’entrevistes a sis dones treballadores i sindicalistes del Marroc, Tunísia i Algèria, i la publicació de les conclusions de la trobada de dones del Magreb i Catalunya celebrada el novembre de 2014 a Tunísia. El llibre l’ha editat el sindicat UGT a través de Sindicalistes Solidaris i Avalot, amb el suport dels ajuntaments de Granollers i el Prat.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: