Dimecres, 24 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca
Alumnes de l’escola Sant Ramon competeixen en la final estatal del First Lego League que es va fer a Girona

Alumnes de l’escola Sant Ramon competeixen en la final estatal del First Lego League que es va fer a Girona

La setmana passada es va fer a Girona una de les fases territorials de les finals de la competició de First Lego League, en que hi van participar un grup d’alumnes de l’escola Sant Ramon de Vilafranca. Els alumnes realitzen una extraescolar de robòtica, amb Robòtic Penedès, i han estat treballant aquest curs per tal de poder participar per primer cop en aquestes proves.

A banda d’aprendre a programar, dissenyar i construir robots, treballen també tot un seguit de conceptes que són els valors First Lego League.
Han de presentar també un projecte científic, que ells han centrat en el reciclatge i en la possibilitat d’usar drons per a facilitar la recollida.
L’encarregat d’impartir l’extraescolar és David José, de Robòtics Penedès, que explica que a banda de la robòtica també els introdueixen en les noves tecnologies. Anar a Girona, després d’haver superat la fase local que es va fer al Vendrell i on passaven dos equips a la fase de Girona, els va engrescar molt i s’ha van prendre com una experiència per aprendre de cara a properes edicions. De fet, José remarca que és una prova on participen alumnes d’entre 10 i 16 anys, i que es van trobar amb robots molt evolucionats. Uns robots que es construeixen a partir d’uns kits de lego.
L’equip de Sant Ramon, que es diu “Never Give Up” ha volgut agrair als establiments de Vilafranca i comarca que els han donat suport per tal de poder participar en la final de Girona.
Ara, després de l’experiència d’aquest any ja començaran a pensar en què fer l’any vinent. De moment continuen amb les seves activitats centrades en la robòtica i les noves tecnologies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: