Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Casals arriben a la darrera setmana amb il·lusió i la satisfacció d’haver ofert el màxim

Després de tres setmanes de funcionament els Casals d’Estiu han pogut completar la majoria de les seves activitats adaptant-se a les situacions provocades per les normatives i els positius de Covid

El mes de juliol molts infants i joves omplen els matins fent activitats als Casals d’Estiu. Aquest 2021 ha estat especialment complicat per aquestes activitats ja que en molts casals s’han hagut de confinar grups i adaptar activitats a causa de casos de Covid.

Aquesta és la darrera setmana per a la majoria dels Casals, i per saber com han funcionat i amb quines ganes arriben a aquest final hem parlat amb Lleure Penedès, que organitza aquest estiu un casal a les instal·lacions de l’Espiga, i amb el Consell Esportiu amb els responsables del Casal que es fa l’Escola Dolors Piera.

Tot justa abans de fer una sortida amb bicicleta, el coordinador dels Casals de Lleure Penedès, David José, ens explicava que en aquest ubicat a l’Espiga havien estat de sort i no havien tingut cap positiu no havien hagut de confinar cap grup. Està sent però un estiu molt diferent al de l’any passat.

Ells han tingut una mitjana d’entre 40 i 50 infants cada setmana, amb bastanta rotació. El repte ha estat anar-se adaptant també a les situacions, i sobre tot aplicar les mesures de prevenció i control, amb els grups bombolla com a una de les principals eines.

Han intentar fer el màxim d’activitats en espais exteriors, i oferir un espai de lleure segur als infants i les famílies que tenien moltes ganes de poder normalitzar la situació aquest estiu.

En el cas del Casal d’Estiu de l’escola Dolors Piera tampoc han registrat positius no han hagut de tancar grups en les tres setmanes que porten d’activitat, i esperen poder arribar al final sense incidències, com remarca Carles Casas coordinador del Dolors Piera

Una altra de les coordinadores d’aquest casal, la Marta Nogués, apunta que tant infants com les famílies tenien ganes de casal. Considera que l’any passat hi havia més pors, i que aquest any hi ha molta il·lusió tot i la situació complicada.

En aquests casal tenen una mitjana d’uns 70 infants i joves cada setmana, i han procurat sempre mantenir el màxim de precaució en totes les activitats que duen a terme.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: