Dimecres, 17 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Tornen els casals d’estiu a Vilafranca i comarca amb millors expectatives que l’any passat

La majoria de casals d’estiu comencen la darrera setmana de juny i tindran lloc fins a finals de juliol. En alguna escola hi ha la possibilitat d’allargar fins a mitjans d’agost.

A Vilafranca i a l’Alt Penedès hi ha una oferta variada de casals d’estiu pública i privada. Steam Summer és una de les empreses que s’encarrega d’organitzar casals d’estiu des de fa dos anys. Tal i com explica el coordinador de casals d’estiu, David José, enguany han canviat el Casal Societat la Principal per l’Espiga i el Club de Tenis de Pacs amb l’objectiu de fer les activitats en espais oberts.
El Consell Esportiu de l’Alt Penedès s’encarrega de fer els casals d’estiu a diferents escoles de Vilafranca i comarca. El seu secretari tècnic, Pep Besolí, es mostra content perquè noten moltes ganes de lleure aquest estiu entre les famílies.

A les escoles públiques són les AFAS les que s’encarreguen de gestionar els casals d’estiu amb la col·laboració dels ajuntaments. En el cas de Vilafranca, a l’AMPA de l’escola Estalella i Graells confien que aquest estiu comptaran amb més infants que el 2020, recuperant les xifres d’inscrits d’altres anys. Ho explica la tresorera de l’AMPA, Rosa Llopart.

Des de l’Ajuntament de Vilafranca, segons explica la regidora d’educació Xell Montserrat, volen treballar per a la cohesió social perquè l’oferta de casals arribi a tots els nens i nenes independentment de la seva situació socioeconòmica.
En total hi haurà 5 casals repartits per la vila. L’ajuntament fa una aportació de 75.000 euros, uns 15.000 per a cada casal.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: