Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Xavier Deltell planteja en la visita guiada a la seva exposició qüestions sobre què és art i què és un artista

La sala dels Trinitaris acollia dissabte a la tarda la visita guiada a l’exposició “Lectures permeables. Fotografies de Xavier Deltell”, conduïda per el mateix fotògraf.

Una dotzena de persones van participar en la visita, que com comenta el mateix Deltell s’iniciava preguntat sobre què és art? i què és un artista?; per continuar després ja comentant les diferents obres i els dubtes que poguessin tenir els assistents.
A la Sala dels Trinitaris, a través de la sèrie Reflexions, l’artista reprèn la imatge construïda i escenificada, explorant al màxim els recursos surrealistes per a traslladar possibles lectures narratives; relats onírics composats pel propi artista que metamorfosegen la realitat. En oposició, la sèrie Absències recala en la “no intervenció” del fotògraf per captar, en espais trobats, la poètica del no res. Imatges de silenci i de nostàlgia, petges en blanc i negre suspeses en el temps, contrasten amb la transgressió d’un món en color composat amb objectes dispars. Però, ambdues tenen un denominador comú: comparteixen atmosferes sorprenents i desconcertants que inquieten d’igual manera l’espectador i el fan partícip actiu per la seva condició d’obra oberta i de lectures permeables.
Deltell explica que moltes de les preguntes que li fan tenen a veure amb la seva manera de treballar, el material que utilitza i com aconsegueix les imatges.
La seva voluntat però, amb visites com la de dissabte, és sobre tot fer arribar la cultura i el concepte d’art a tothom. Amb una demanda clara que l’art tingui més presència a les escoles i en el currículum aduciatiu ja de petits.
L’exposició a la Sala dels Trinitaris fins el diumenge 6 de març en els horaris habituals d’aquest espai.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: