Dijous, 13 de juny de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El documental del penedesenc Òscar Jiménez ‘700 kilómetros en silla de ruedas’ està aconseguint una gran repercussió

Amb 3.000 visites a YouTube en tan sols unes setmanes, el documental ‘700 kilómetros en silla de ruedas’ està aconseguint els seus objectius: arribar al major nombre de persones possible per conscienciar sobre les dificultats que tenen encara tots aquells que van en cadira de rodes i fer veure que les persones amb mobilitat reduïda també poden assolir grans reptes.

El sadurninenc Òscar Jiménez, que ara viu a Vilafranca, va quedar paraplègic l’any 2012 després d’una operació a l’esquena, durant la qual sosté que es van produir errors mèdics. L’any 2014 es va plantejar el repte físic, mental i solidari de recórrer el camí de Santiago des de Roncesvalles. Van ser gairebé 800 quilòmetres en només 7 dies, acompanyat per un equip de tres persones més.

En va fer un seguiment exhaustiu a través de les xarxes socials i al seu blog i, a posteriori, la història es va recollir en el documental que ara podem veure a YouTube o a través de la seva pàgina web http://www.soyoscarjimenez.com/.

Jiménez creu que el documental pot ser útil per a moltes persones. Per a gent que, com ell, pateix una lesió medul·lar o discapacitats d’origen neurològic, però també per a qualsevol persona que es trobi en un moment difícil.

Jiménez treballa ara en un segon llibre, després de publicar ‘Imposible’, el relat de la seva experiència personal i una obra que li ha servit, d’alguna manera, per fer teràpia i treure’s “un pes del damunt”, a més de recollir fons per a l’associació Qui té a qui de Sant Sadurní d’Anoia. Diu que vol anar amb més calma en aquest segon treball literari i no es posa una data límit al calendari. Però, en qualsevol cas, Jiménez seguirà treballant per denunciar les múltiples mancances que es troben encara avui dia les persones que es veuen obligades a anar en cadira de rodes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: